BIO Cremant de Die Brut - zrání v dubovém sudu
Krásný, suchý Cremant zrající 2 roky v dubových sudech
Kategorie: | Sekty |
---|---|
Barva: | Bílé |
Cukr: | suché |
Typ vína: | Šumivé |
Typ vína: | šumivé |
Barva: | Bílé |
Odrůda: | Clairette, Aligotes, Petit muscat |
Alkohol: | 12,5 % |
Ročník: | 2017 |
Zrání: | Dubový sud 2 roky |
Archivace: | 6 let |
Objem: | 0,75 litru |
Nový ročník 2020 skvělého Cremantu, suchý Cremant de Die zrající 2roky v dubových sudech, velmi výrazný rukopis enologa se zkušenostmi ze Champagne. Jeden z nejlepších Cremantů ve Francii - předchozí ročník získal v roce 2019 na 28ème CONCOURS NATIONAL DES CREMANTS - tzn 28. národní soutěž Cremantů ZLATOU MEDAILI! Ve vůni komplexní květinovo kořeněná vůně. Velmi vhodné k bílým masům, ke křepelkám a rybám. Nebo jako aperitiv a nebo klasicky, jen tak pro radost :)
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Rodinné vinařství v apelacích Clairette de Die a Cremant de Die v obci Saillans u horské řeky Drome, podle které se jmenuje i celý departmán. Založeno roku 1942 a od roku 1997 vedeno velkým sympaťákem Frederickem Raspailem (a jeho milou paní Anouck), který studoval enologickou školu v Champagne, kde následně pracoval i jako enolog ve známém domu Bollinger. Celé vinařství pracuje v režimu bio (právě od roku 1997) a v podstatě určuje trend v celém regionu, kdy kromě Clairette de Die a Cremant de Die dělá i tichá vína a dokonce ledové víno, což je v této oblasti naprostý unikát. Vinařství je velmi malé, celková roční produkce je 16 000 lahví, veškerý sběr hroznů probíhá ručně.