Clairette de Die tradition

Výborné šumivé víno z muškátu

Můžeme doručit do:
2.10.2023
Možnosti doručení
Skladem (>6 ks)
Kód: 47
389 Kč / ks 321,49 Kč bez DPH
Kategorie: Víno
Barva: Bílé
Cukr: sladké
Typ vína: Šumivé
Typ vína: šumivé
Barva: Bílé
Odrůda: Petit muscat, clairette
Alkohol: 8 %
Ročník: n/a
Archivace: 2 roky
Objem: 0,75 litru
Doprava po Praze zdarma
Po Praze zdarma, po ČR zdarma při nákupu od 1100 Kč
98 % zboží doručujeme do 48 hodin
98 % zboží doručíme do 48 hodin od přijetí objednávky
Zboží skladem
Víc jak 95 % zboží skladem!

Výborné šumivé s lehkým alkoholovým opojením, svěží muškátové vůně, chuť polosladká muškátová. Jedná se o přírodně šumivé víno, vyrábí se z hroznů Muscat Blanc à Petits Grains (minimálně 75%) a Clairette (maximum 25%). Fermentace probíhá v lahvích, zastavuje se spontánně, když víno dosáhne 7 - 8% alkoholu, při nízkých teplotách (cca 3o). Vyznačuje se broskvovými a medovými, tóny obvykle se pije mladé maximálně po dobu dvou let a podává se chlazené při teplotě 6 ° C až 8 ° C.

Výborné jako aperitiv, k doplnění různých dezertů nebo jen tak pro radost. 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
OS Avatar autora | 2.4.2022
Můj favorit mezi šumivým vínem. Dokonalá chuť muškátu, která mi každým douškem připomíná dny strávené na jihu Evropy. Opět jemnější perlivost a nižší podíl alkoholu.
A Avatar autora Administrator (Administrátor) 3.4.2022
Oh lala, děkujeme moc!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství  v apelacích Clairette de Die a Cremant de Die v obci Saillans u horské řeky Drome, podle které se jmenuje i celý departmán.  Založeno roku 1942 a od roku 1997 vedeno velkým sympaťákem Frederickem Raspailem (a jeho milou paní Anouck), který studoval enologickou školu v Champagne, kde následně pracoval i jako enolog ve známém domu Bollinger. Celé vinařství pracuje v režimu bio (právě od roku 1997) a v podstatě určuje trend v celém regionu, kdy kromě Clairette de Die a Cremant de Die dělá i tichá vína a dokonce ledové víno, což je v této oblasti naprostý unikát. Vinařství je velmi malé, celková roční produkce je 16 000 lahví, veškerý sběr hroznů probíhá ručně.