Chateau Unang Wolves at the gate

Velké bílé BIO víno od Chateau Unang

Můžeme doručit do:
30.9.2023
Možnosti doručení
Skladem (1 ks)
Kód: 756
Značka: Chateau Unang
699 Kč / ks 577,69 Kč bez DPH
Kategorie: Víno
Apelace: AOC Ventoux
Barva: Bílé
Typ vína: Tiché
Typ vína: Tiché
Barva: Bílé
Objem: 0,75 litru
Ročník: 2019
odrůdy: Grenache Blanc 70 %, Vermentino 30 %
Archivace: 10let
Alkohol: 13,6 %
Zrání: Dubový sud
Doprava po Praze zdarma
Po Praze zdarma, po ČR zdarma při nákupu od 1100 Kč
98 % zboží doručujeme do 48 hodin
98 % zboží doručíme do 48 hodin od přijetí objednávky
Zboží skladem
Víc jak 95 % zboží skladem!

Velké bílé BIO víno od Chateau Unang, zlatavé barvy z odrůd  Grenache Blanc a Vermentino. Sběr hroznů na toto víno probíhá klasicky ručně, výnos je okolo 15  hl z hektaru. Ve vůni můžeme cítit oříšky, med, místy i  zázvor, chuť je plná, komplexní, s velkou mineralitou s dotekem slanosti. Velmi pěkné víno, které je ideální k posezení v dobré společnosti, nebo k archivaci! Aktuálně k dispozici ročník 2019.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Ikonické vinařství na úpatí provensálského obra hory Mont Ventoux spadající do apelace AOC Ventoux (Vallee du Rhone). Hospodaří na celkem 15 hektarech vinic okolo zámku z 9. století v BIO (organickém) režimu, od roku 2000 je panství ve vlastnictví manželů Kingových, původem ze Skotska. V jejich vínech (produkují 2 bílá, jedno růžové a 4 červená) se snoubí elegance s jistou venkovskou divokostí, pro vína je typická lehká kyselinka, vyšší řady excelentních červených (La Source a La Croix) se hodí i k dlouhodobějšímu archivování (až 15 let). Sběry hroznů na všechny vína probíhají ručně, na celém panství je znát láska k biodiverzitě, mezi vinicemi najdeme i olivovníky, sem tam pasoucí se koně. Ve vyšších polohách je vápencové podloží (pozůstatek mořského dna), v nižších polohách se pěstuje na písčito-jílovitém podloží. Rozhodně stojí za ochutnání! A potom za zamilování se :)