Chateau Unang La Source

Střední červené Ventoux od Chateau Unang

Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 146
Značka: Chateau Unang
439 Kč / ks 362,81 Kč bez DPH
Kategorie: Víno
Apelace: AOC Ventoux
Barva: Červené
Typ vína: Tiché
Typ vína: Tiché
Barva: červené
Ročník: 2017
Odrůda: Syrah, Grenache, Cinsault
Alkohol: 14 %
Zrání: Dubový sud
Archivace: 8 let
Objem: 0,75 litru
Položka byla vyprodána…
Doprava  zdarma
Po ČR zdarma při nákupu od 1800 Kč
98 % zboží doručujeme do 48 hodin
98 % zboží doručíme do 48 hodin od přijetí objednávky
Zboží skladem
Víc jak 95 % zboží skladem!

Střední červené víno od Chateau Unang. Oproti základnímu Rouge je zde majorita Syrahu. V chuti a vůni můžeme cítit černý rybíz, víno je více komplexní a vyvážené. Sběr hroznů je tradičně ruční, víno zraje v barrique sudech (225 litrů), tolik oblíbených v Česku. Výborné k pečenému jehněčímu, anebo klasicky, jen tak :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Ikonické vinařství na úpatí provensálského obra hory Mont Ventoux spadající do apelace AOC Ventoux (Vallee du Rhone). Hospodaří na celkem 15 hektarech vinic okolo zámku z 9. století v BIO (organickém) režimu, od roku 2000 je panství ve vlastnictví manželů Kingových, původem ze Skotska. V jejich vínech (produkují 2 bílá, jedno růžové a 4 červená) se snoubí elegance s jistou venkovskou divokostí, pro vína je typická lehká kyselinka, vyšší řady excelentních červených (La Source a La Croix) se hodí i k dlouhodobějšímu archivování (až 15 let). Sběry hroznů na všechny vína probíhají ručně, na celém panství je znát láska k biodiverzitě, mezi vinicemi najdeme i olivovníky, sem tam pasoucí se koně. Ve vyšších polohách je vápencové podloží (pozůstatek mořského dna), v nižších polohách se pěstuje na písčito-jílovitém podloží. Rozhodně stojí za ochutnání! A potom za zamilování se :)