Melounová marmeláda
Meloun. Pro někoho ovoce, pro jiného zelenina. Různé druhy melounů se liší barvou, chutí, vůní a dokonce i využitím. Snadno si jej představíme v létě jako jednu z možností osvěžení, v různých salátech či při grilování, kdy dokáže podtrhnout některý druh pokrmů, nebo třeba k růžovému vínu.
U nás nejznámější a nejvíce nakupovaný je meloun vodní. Ale vedle těchto obrů můžete v regálu o kousek jinde zahlédnout i krčící se brášky - melouny cukrové. Tyto se liší od svého velkého příbuzného zejména konzistencí dužniny. Proto se přidávají více k těm pokrmům než meloun vodní. Ale napadlo by Vás udělat si z těchto lahodných plodů marmeládu?
Melounová marmeláda je unikátní zboží na zdejším trhu. Běžně se marmelády ze zeleniny (ano, meloun je plodová, tykvovitá zelenina) nevyrábí. Ale ve Francii se toho nebáli a jednu takovou vyrobili. A my ji pro Vás přivezli. Naše melounová marmeláda je vyrobena ze žlutého melounu, který je sladký, až medový, ale stále se v něm meloun nezapře :) . Obsahuje pouze meloun žlutý, cukr, citronovou šťávu a pektiny.
A jak nejlépe vynikne taková melounová marmeláda? Ideální na ranní pečivo (opečený toust s máslem a marmeládou), do jogurtů, do kaší, na lívance či palačinky. Uplatnění má stejné jako jakákoli jiná marmeláda. Fantazii a marmeládě se meze nekladou :)