Horský sýr ze Savojska z kravského nepasterovaného mléka, patří do skupiny sýru typu Gruyere, je považován za jeden z nejlepších. Za svou vůni a chuť vděčí různorodosti a bohatství flóry na savojsko alpských loukách a na jeho výrobu se používá mléko krav Tarina a Abondance. Používá se syrové, ještě teplé mléko, po sražení a krájení sýřeniny se celek zahřívá v kotli, aby vznikla měkčí a tvárnější hmota, chuť je velmi příjemná s nádechem lískových oříšků, je velmi vhodný k červeným, svěžím vínům
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.